Intake/consultgesprek


Tijdens het kennismakingsgesprek nemen we de reden van uw bezoek door. Daarna bespreken we waar de klachten precies zitten, wanneer deze zijn begonnen/ontstaan en of de klachten in relatie staan met bepaalde bewegingen.

Het onderzoek

Nadat we de reden van uw bezoek samen in kaart hebben gebracht, zullen we de stand van de voeten en uw houding onderzoeken door middel van specifieke testen.

Tijdens dit onderzoek wordt onder andere het volgende gedaan:

  • Blauwdruk van de voeten;
  • analyse van het lichaam op de voetspiegel;
  • het corrigeren van de houding en voetstand.

Wanneer u op de voetspiegel staat, zullen we de voetstand stapsgewijs corrigeren door het plaatsen van verschillende dunne elementen, meestal van kurk, onder de voet. De elementen hebben direct een inwerking op de voet- en houdingsspieren waardoor we de lichaamshouding meteen kunnen verbeteren. Uiteindelijk vormen deze elementen de basis voor de therapie-/ steunzolen. De zolen bestaan uit twee dunne leren zooltjes, die de dikte hebben van inlegzooltjes. Hierdoor passen ze vrijwel in alle schoenen.

Uitkomsten, advies en eventueel vervolg

Na het onderzoek krijgt u uitleg over de bevindingen en een weloverwogen advies. In overleg kijken we naar de beste oplossing. Wanneer blijkt dat therapie-/ steunzolen de oplossing voor uw klachten zijn, zullen we in overeenstemming een behandeltraject starten.

Therapie-/ steunzolen en orthese